Östgöta nation

Östgöta nation är det vackra gula huset på Trädgårdsgatan som kan bli ditt andra vardagsrum under studietiden. Här kan du sitta och plugga, dricka kaffe, gå på klubb, sjunga i kör, spela brädspel, jobba pub, söka stipendier och mycket mer.

Östgöta nation ligger i ett vackert gult 1800-talshus på Trädgårdsgatan. På nationen har vi en bred verksamhet – det finns något för alla! Oavsett om du är intresserad av att spela brädspel, sjunga i kör, äta burgare i puben, dricka kaffe i fiket eller spela innebandy med vår idrottsförening hoppas vi att du ska hitta det du söker på ÖG. Och om du inte hittar det kanske du vill starta upp en egen verksamhet? Förutom vårt vackra hus är vi också stolta över den goda stämning vi har på nationen, det är lätt att komma in i vår gemenskap!

För den som vill få ut mer av sin studietid genom att engagera sig inom nationslivet finns stora möjligheter på ÖG. Vi har ett stort antal ämbeten inom både restaurang- och kulturverksamheten. Vi lovar, det är kul! Som om det inte vore nog ökar dessutom dina chanser att få bostad genom oss om du har haft ett ämbete. Östgöta nation är faktiskt en av de nationer som har flest bostäder per medlem, och alla våra bostäder ligger mycket centralt.

Oavsett om du bara vill ha en plats att ta det lugnt på eller vill ta det där stora steget in i nationslivet väntar Östgöta nation på dig med öppna armar!

Medlemsavgift per termin: 260kr

Vi på Östgöta nation är väldigt stolta över våra bostäder! Inte nog med att vi är en av de nationer som har flest bostäder per medlem - våra bostäder är dessutom mycket centralt belägna i Uppsala! Vi kan erbjuda allt från korridorsrum till stora lägenheter med parkettgolv och öppen spis.