Medlemskap

Nationerna är studentlivets sociala nav med bostäder, stipendier, klubbar, kultur, pubar, föreningsliv, idrott och mycket mycket mer – av studenter, för studenter! Ett medlemskap i en nation ger dig tillgång till alla tretton nationer och öppnar en studentvärld fylld av traditioner blandat med nytänk.

 

 

Med ett medlemskap i en kår bidrar du till att öka och förbättra kårens möjligheter att utveckla universitetets kurser, program och arbetsmiljö. Kårerna finns på din institution, på din fakultet och inom universitetet centralt. Kåren finns för att göra en skillnad, men också för att kårens medlemmar engagerar sig i sin utbildning, sin studiemiljö och annat som påverkar studenternas studieresultat.

För att kunna gå med i nation och kår som ny student i Uppsala måste du vara antagen vid Uppsala universitet. Du behöver också skapa ett konto på den här hemsidan för att kunna bli medlem online. Klicka på ”Gå med” i menyn högst upp på sidan för mer utförliga instruktioner, eller på ”Skapa lösenord till din profil” nedan för att skapa ett konto direkt. Väl inne på ”Mina sidor” kan du sedan skapa medlemskap i nation och kår.

Notera att du inte kan gå tillbaka och ändra dina medlemskap när du har klickat i önskade nationer och gått vidare i processen. Kontakta oss då för att få hjälp med detta.

Är du studerande vid Sveriges Lantbruksuniversitet och inte redan är medlem i en nation måste du besöka nationen som du önskar gå med i för att kunna starta ditt medlemskap.

Vid problem med att skapa konto och medlemskap via hemsidan är du varmt välkommen att kontakta oss. Kolla också in vanliga frågor.

Om du vill gå ur en nation eller kår måste du kontakta den organisation det gäller och be om utträde. Om du endast vill ha kvar vissa medlemskap måste du gå ur de andra nationerna och/eller kårerna innan du kan betala resterande belopp här.