Engagera dig!

Uppsalas stolthet är det breda och anrika studentlivet, fyllt av traditioner och möjligheter. Uppsalas studentliv är unikt och här finns verkligen allt. Här kan du få jobberfarenheter i exempelvis pub och restaurang, du kan engagera dig inom kulturverksamheter som körer, spex och bibliotek. Hur du än väljer att engagera dig kommer du att ha roligt och få nya vänner på vägen. Engagera dig för att få ut så mycket som möjligt av din studietid!

Vi letar alla efter det där lilla extra. Det som ger vår tillvaro mening och det som gör att tentaplugget på Carolina Rediviva (i folkmun: Carro) inte känns lika hopplöst långt och dötrist när vi vet att vi snart får lägga tankarna på nåt helt annat. Möjligheterna är oändliga och just DU kommer garanterat att hitta en plats på nation, kår eller inom en studentförening där du passar som bäst.

Genom ett engagemang på nation, kår eller förening kommer du att träffa människor som du aldrig kunde tro skulle bli dina närmsta vänner. De flesta engagemang ser dessutom snyggt ut på ditt CV. Det finns något för alla, vad du än vill göra!

Det första steget för ditt engagemang är kontakt, så tveka inte – hör av dig till din nation eller kår redan idag! Under flikarna ”Nationerna” och ”Kårerna” hittar du mer info om och kontaktuppgifter till samtliga nationer och kårer.

Studentkårerna arbetar med många frågor på centralnivå inom universitetet. Om du är intresserad av att engagera dig centralt och påverka universitetet som helhet, gå in på karsamverkan.se och se vilket uppdrag som skulle passa dig!

Vill du veta hur det är att engagera sig på nation? Se vår serie i 8 delar, där du får veta hur det är att engagera sig i nationernas verksamheter och föreningar!