Uppsala Universitets Studentkårer

Uppsala studentkår handlar i grunden om kvalitetssäkring i utbildning genom utbildningsbevakning och studentinflytande. Som studentkår har vi ett särskilt ansvar att vara studenternas röst och föra fram studenternas perspektiv gentemot universitetet men också kommunen, regionen och andra aktörer som påverkar förutsättningarna för studier i Uppsala.

Drivs av engagerade studenter som arbetar ideellt med att bedriva studiebevakning gentemot Farmaceutiska fakulteten. Vi erbjuder studieplatser, arbetslivsanknytning, pluggstugor, idrott, café och pub för att just din studietid ska bli så bra som möjligt.

Pluggar du teknik eller naturvetenskap i Uppsala? Då är vi #dinstudentkår! Vi förbättrar dina studier och ditt studentliv samtidigt! Forsränning, studiebevakning, mottagning och mycket mycket mer! Medlemskapet är gratis!

Gotlands studentkår Rindi är kåren för studenter vid Campus Gotland. Utöver vår studiepolitiska verksamhet har vi även många sociala aktiviteter. Här är du en i gemenskapen!

Juridiska föreningen i Uppsala (JF) är studentkåren för dig som studerar vid juridiska fakulteten och är partipolitiskt obunden samt religiöst neutral. Kåren bedriver utbildningsrelaterad samt studiesocial verksamhet och skapar kontakt med arbetslivet.

Uppsalaekonomerna (UE) är en studentkår för studenter, av studenter i Uppsala. Vi arbetar med studiebevakning för främst ekonomistudenter och bedriver även studiesocial verksamhet för en minnesvärd studietid. Medlemskap i Uppsalaekonomerna är gratis och ALLA är välkomna!

Nation kan du välja en eller flera baserat på dina intressen, men kårerna är uppdelade efter utbildning. Därför kan du få hjälp med att hitta rätt kår för just dig.