Västgöta nation

Västgöta nation är en hemtrevlig liten nation som huserar i en 1600-talsbyggnad invid Fyrisåns kant. På Västgöta nation finns såväl ett rikt kulturliv, en gemytlig stämning och många möjligheter att njuta av god mat och dryck.

På Västgöta nation finns något för de flesta. Trots att vi med våra 1100 medlemmar är en utav Uppsalas mindre nationer är vi ändå en synnerligen aktiv sådan. På VG händer något mest hela tiden! Varje vardag serverar vi vegetarisk sopplunch, puben Djäknen har öppet i de medeltida källarvalven tisdag-lördag och på söndagar håller Märtas brunch öppet. Dessutom har vi tre körer, en teatergrupp och en idrottsförening. Redaktionen för vår nationstidning får jobba hårt för att få med allt som händer!

Till oss kan du komma precis som du är. Kom hit och plugga i biblioteket eller njut av en lunch för 30 kronor. Släng iväg ett mail till våra körer eller teatergrupp för att få prova på någon utav de kulturella verksamheterna. Sväng förbi och jobba ett pass i puben. Gå på sittning och träffa nya vänner. Hur du än väljer att nyttja studentlivet är vi säkra på att det kommer ge dig minnen, vänner och erfarenheter för livet. Västgöta nation drivs av studenter, för studenter. Nationen är en plats där du kan växa och utvecklas, en plats där du inte behöver tidigare erfarenheter för att prova på att engagera dig.

Att vi dessutom huserar i ett 1600-talshus som enligt säkra källor är Uppsalas finaste skadar såklart inte.

Vad väntar du på? Välkommen att nyttja studentlivet. Välkommen till Västgöta nation!

 

Medlemsavgift per termin: 305 kr

Stiftelsen Västgötagården och Västgöta nation har tillsammans 42 stycken centralt belägna studentrum. 35 stycken på själva Västgötagården och sju stycken på Ambrosia - som är samma byggnad som kuratorsexpeditionen.