Södermanlands-Nerikes nation

Södermanlands-Nerikes nation erbjuder så mycket mer än mat och fest! Jobba i våra restauranger och engagera dig i ett rikt kulturliv och våra föreningar. Vid nationen kommer du att träffa vänner för livet.

Vi har Uppsalas största sommarklubb Bryggan, en välbesökt Valborgsgalopp och erbjuder även bostäder till våra medlemmar. Vår populära tisdagsklubb är skriven i sten i varje Uppsalastudents partykalender. Vi har även världens äldsta studentblåsorkester, ett av världens äldsta studentspex och Sveriges äldsta studentidrottsförening. Mer om Snerikes historia hittar du på vår hemsida www.snerikes.se

Snerikes erbjuder sina medlemmar en mängd aktiviteter. Vill du ta del av kulturen har vi kör, bibliotek, spex, teater, tidning och PR-grupper som gärna tar emot dig. Vill du dryga ut studiemedlet, skaffa arbetslivserfarenhet och en massa vänner så ska du se till att jobba här. Snerikes anställer runt 500 unika personer – varje år – som diskar, serverar, kockar, bartendrar, chefar och DJ:ar.

Kärnan i nationen är dock de 50-talet ideellt engagerade ämbetsverkare som gör allt ifrån att koka ärtsoppa, till att skriva in nya studenter, till att driva restaurangen och hela nationen. Om du brinner för något och vill visa vad du går för, så är Snerikes nationen för dig; vi kan ge dig verktygen, resurserna och framförallt chansen att förverkliga dina idéer, med ett tryggt skyddsnät att falla tillbaka på.

Vi håller som sagt på traditionerna och därför ställer vi som enda nation fortfarande krav på att medlemmarna ska ha rötterna i något av våra landskap. För frågor om vad detta innebär, eller något annat, vänd dig direkt till förste kurator på 1q@snerikes.se. Vill du bli medlem i Södermanlands-Nerikes nation? Då måste du besöka nationen efter att du har betalat ditt medlemskap, för att få ditt ordinarie nationskort!

Varmt välkommen till oss!