Värmlands nation

I det Ragnar Östberg-ritade nationshuset ryms under fredagarna Klubb V, under helgerna sittningar och under veckodagarna studieplatser, bibliotek och föreningar. I vår 1200-talskällare finner ni vår pub Wermlandskällar’n, Uppsalas kanske mysigaste pub. Välkommen in i värmen!

Trots att nationen har 3000 medlemmar och är bland de större nationerna i Uppsala är Värmlands nation är nationen där allt är möjligt. Som medlem har du möjlighet att verkligen påverka nationens verksamheter. Som medlem i Värmlands nation får du bland annat rabatter på flera av nationens aktiviteter och även förtur till flera av nationens tillställningar.

Nationen har ett flertal föreningar som bland annat erbjuder körsång, fotboll, dans och mycket mer. På vår hemsida kan du läsa mer om vad våra föreningar kan erbjuda dig. Känner du att du vill dra igång en förening eller vill ha aktuella kontaktuppgifter till föreningarna? Kontakta 1Q.

Som medlem i nationen kan du söka massvis med stipendier och nationen delar ut ca 2 miljoner kronor årligen till sina medlemmar. Som medlem har du också möjlighet att söka våra bostäder. Vi har korridorsrum och lägenheter på Götgatan/Torsgatan och lägenheter i Ekonomikumparken. Gå in på Värmlands nations hemsida för att läsa mer.

På Värmlands är det enkelt att engagera sig! Här kan man lära sig att utforma en tidning, baka, laga mat, blanda drinkar, ta hand om nationens konst och många andra saker. Dessutom får man vänner för livet.

Varmt välkommen in i värmen på Värmlands nation!

 

Medlemsavgift per termin: 325 kr

Värmlands nation är glada över att vi kan erbjuda våra studenter centralt boende i Uppsala. Vi har tre olika hus; korridorsrummen på Phyllebo, lägenheterna på Dygdebo och lägenheterna på Rackarbo.